GINOP pályázatok

PLESÉR Bútorstúdió - több mint 20 év tapasztalattal egyedi bútorok, nagy szakértelem, jó minőség, kedvező ár. Az elégedett Megrendelő jelenti az értéket. Személyre szabott design. Egyedi bútorkészítés. Csapatunk több évtizedes rutinja és kreativitása a garancia arra, hogy terveinkből életre kel az elképzelt funkció és forma.

Kedvezményezett neve: PLESÉR Bútorstúdió Kft.
Projekt címe: Élzáró beszerzése a Plesér Bútorstúdió Kft. székesfehérvári telephelyén
A szerződött támogatás összege: 7 852 390 .- HUF
Támogatás mértéke (%-ban): 50 %
a projekt befejezési dátuma: 2016. április 18.
projekt azonosító száma: GINOP-1.2.2-15-2015-00169
Projekt tartalmának bemutatása:
Társaságunk a hosszú távú kapacitásbővítő stratégiájának kialakítása után első és egyben legfontosabb lépésként az élzáró berendezés beszerzését tűzte ki célként.
A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg 7.852.390,-forint európai uniós támogatás segítségével, valamint 50%-os projekt intenzitással.


Kedvezményezett neve: PLESÉR Bútorstúdió Kft.
Projekt címe: "GYÁRTÁSI FOLYAMAT INNOVÁCIÓS FEJLESZTÉSE A PLESÉR BÚTOR KFT-NÉL"
A szerződött támogatás összege: 7 808 000 Ft
Támogatás mértéke (%-ban): 50%
a projekt befejezési dátuma: 2018.02.09
projekt azonosító száma: GINOP-2.1.8-17-2017-00080
Projekt tartalmának bemutatása:
Az PLESÉR Bútorstúdió Kft. székesfehérvári telephelyén 1 db Holzma HPP 130/32/32 szorítógerendás táblafelosztót vásárolt meg a Széchenyi 2020 program keretében elnyert 7,8 millió forintos vissza nem térítendő támogatás segítségével.

Plesér Csaba a 1995-ben egyéni vállalkozásként kezdte meg egyedi bútorgyártási tevékenységét, 2003-ban a vállalkozás átalakításra került, azóta Kft formájában működik. A társaság széleskörű egyedi bútorgyártással foglalkozik, profiljában a konyhabútortól, a hálószóba bútoron át az irodabútorig számtalan termék megtalálható.
A társaság elérni kívánt célja, hogy a lakossági megrendelések mellett, az egyre nagyobb volumenű beruházásoknak is eleget tudjon tenni, mind minőségi, mind kapacitásbeli tekintetben. A társaság további fejlődési és beszállítói képességeinek bővítési lehetőségét, a nagyszériás bútorgyártásra való áttérésben látja. A társaság fejlődésének egyetlen akadálya, hogy csak kis szériás egyedi bútorgyártásra alkalmas technológiával rendelkezett, mivel nem sikerült, a nagy kézi munka igényű megmunkálási folyamatokat teljesen automatizálni.
Ennek keretében a vállalkozás beszerzett egy Holzma HPP 130/32/32 szorítógerendás táblafelosztót, aminek köszönhetően, képes termékeit nagy tételben gyártani. A kapacitásbeli növekedés mellett, a beszerzett gép pontosságának köszönhetően az előállított termékek minősége is javult. A termelési kapacitás növekedése és a minőség javulása következtében a társaság versenyképessége nőtt, illetve az új piaci szegmens kiszolgálásával javított piaci helyzetén is.
A pályázat keretében beszerzett berendezés korszerű, az európai minőségi követelményeknek megfelelő berendezés.

A fejlesztés során beszerzett gépet azonnal hasznosításba vette a társaság, ezért a fejlesztés befejezését követően, azonnal integrálódott a vállalkozás napi működésébe. A társaság megfelelő szakmai és szervezeti háttérrel rendelkezik a fejlesztés során beszerzett eszköz működtetéséhez, valamint a fejlesztés során közvetlenül és közvetett módon létrejövő eredmények fenntartásához.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg, a közel 8 millió forint európai uniós támogatás segítségével.